Syfestivalen på Älvsjö

IMG_4730 IMG_4737 IMG_4736 IMG_4739SYFESTIVALEN

13 – 15 februari

Första medverkan på Mässa som blev riktigt lyckat!

Ponchon i silk-mohair var vår storsäljare. Att man får prova det man vill sticka var en hit!

Vi presenterade även Verkegårds Fårögarn som är svenskproducerat. Får från Gotland där det även är spunnet och sedan färgat i Borås. Ett underbart garn som vi ska jobba vidare med inför hösten.

Tröjan i Pasquine var också mycket omtyckt samt så klart allt fint vi har tagit fram till tidningen Lantliv. Sålde även senaste numret där vi medverkar på 3 sidor.

Vi har fått blodad tand så nu ska vi även medverka på Syfestivalen i Malmö 13-15 mars. å kommer vi presentera vårens kollektion, så det ska bli spännande och se hur det går.

Pin It
Posted in Design, Knit4u, PR, Stickning | Leave a comment

Tidningen Lantliv nr 2 -2015

Lantliv nr 2 2015 Knit4u -1 tröja + halsduk + mössaNu är vi med i tidningen lantliv, 3 hela sidor!

Chefredaktören har på sig tröjan i inledningen på en helsida, därefter foto på produkterna och sedan alla mönster som kunderna kan sticka själv och beställa garn från Knit4u, lycka!!!

Pin It
Posted in Design | Leave a comment

Syateljé

Kvadrat eva IMG_4122 kopia IMG_4115 kopiaI helgen invigde jag och Eva Johanesson vår syatelje som vi är mycket stolta över!

Ett stort rum för mönsterkonstruktion och tillklippning och ett rum för sömnad. Kan inte vara bättre!!

Underbart att kunna gå dit och sy när andan faller på!

 

 

Just nu framtagning av sammetsgardiner till den yogastudio ”Trimma Sinnet”som jag går till varje vecka för att hämta ny energi till alla mina projekt!

Återkommer med mer information om detta framöver.

Pin It
Posted in Design | Leave a comment

Klippan – Formex 2015

IMG_3994 kopia IMG_3995 kopia IMG_3999 kopia IMG_4002 kopia IMG_4003 kopiaDet har blivit många mönster för Klippan genom åren! År 2001 började jag designa filtar och frottéprodukter med Spöket Laban och nu gör jag Mumin filtar, väskor, portmonäer och I-pad fodral. Klippan har växt som svenskt företag och har nu kunder över hela världen!

De är duktiga med sitt samarbete med formgivare och är nöjd med den design jag har kunnat bidra med genom åren!

Pin It
Posted in Design | Leave a comment

Lilla My -Innovation Formex 2015

IMG_4037 kopia IMG_4039 kopiaPå Formex i januari-2015 träffade jag Mikaela Holegård som jag har hjälpt i ett Almi projekt.

Hon har tagit fram en bilväska ”Lilla M” där man kan transportera saker i sätena  med bilbälte utan att de far runt i bilen när man kör. Exempelvis kanske man har en hund, barnvagn mm i bakluckan så det inte finns plats för mer saker. Då kan man transportera detta i baksätet i denna praktiska väska som går att fälla ihop och ta på axeln för frakt till och från bilen. Håller nu tummarna att Mikaela får ut sin Innovation på marknaden. Lycka Till!

Pin It
Posted in Design, PR, Trendspaning | Leave a comment

Marabouparkens design julmarknad 6-7 december 2014

Denna julmarknad är en designjulmarknad i Marabouparkens konsthall.

Mycket inspirerande för både oss och besökarna. Mycket besök fick denna designjulmarknad och det var en annan publik än på de traditionella julmarknaderna som vi har medverkat på. Här hade vi en mycket yngre publik som vi har sökt för att förmedla stickdesign till.

Hade även sällskap av 2 kollegier inom design. Bruzewitz design som tar fram ny design utifrån våra gamla traditioner www.bruzewitz.com samt Pernilla Aspe som gick tillsammans med mig på Högskolan i Borås. Hon hade tagit fram väskor och portmonäer  från spillbitar av klädproduktion.

IMG_3895 IMG_3890 IMG_3881 IMG_3880

Pin It
Posted in Design, Knit4u, PR, Stickning | Leave a comment

Lidingö Tidning 28 november 2014

Lidingö tidning 4

Pin It
Posted in Design, Knit4u, PR, Stickning, Trendspaning | Leave a comment

Hovstallet 28-30 november

IMG_3853

Fredagen den 28 november till söndagen den 30 november medverkade vi på Hovstallets julmarknad som ligger bakom Dramaten i Stockholm. Mycket folk kom och med den erfarenhet vi nu har i bagaget gällande upplägg på julmarknad funkade denna julmarknad riktigt bra! Vi har lärt oss att vi ska sitta och sticka för det drar till sig folk samt våra produkter ska vara snyggt presenterade och synas för att dra folk till vårt stånd. Många utställare är väldigt proffsiga och vänliga och ger oss många tips och idéer på vad vi kan förbättra! Man får vara väl påbyltad då det är kallt att stå ute 8 timmar i sträck!IMG_3857 IMG_3858

Pin It
Posted in Design, Knit4u, PR, Stickning, Trendspaning | Leave a comment

IMG_3850Fredagen den 28 november kom artikeln om Knit4u ut i Lidingö Tidning
Notis på första sidan och sedan ett helt uppslag i färg, fantastiskt! Tusen tack till David Österberg som har skrivit artikeln som både var rolig att läsa samt informativ. Vill även tacka Ulrika Lind som har tagit fantastiskt fina bilder, över förväntan!

På Hovstallet kom flera damer som läst artikeln samt fick även mycket respons på vår facebook sida.

Nu har vi 500 besökare i månaden som går in på vår webbshop sida, ett stort steg framår!

Pin It
Posted in Design, Knit4u, PR, Stickning, Trendspaning | Leave a comment

Julita Julmarknad

vIMG_3706Julita Julmarknad 6 – 9 november

Under 4 dagar vistades Barbro och jag på denna underbart vackra plats i Sörmland, 20 mil från Stockholm. Denna plats är verkligen att rekommendera att åka till. 

För första gången var vi med på en gård och slottsmässa med Knit4u. Mycket vackra lokaler men lite för lite lite belysning blev det då ingen informerat oss om att man skulle ha med sig detta! När därefter den befintliga belysningen slogs ut blev det ganska mörkt att sälja….

Vi var ändå nöjda med det vi kunde åstakomma utifrån de förutsättningar vi hade och många handlade garner och stickade produkter och tyckte det vi gjorde var mycket fint så det ger en mer energi att utveckla företaget. Hoppas denna aktivitet även ger resultat på vår webbshop som vi försöker marknadsföra hela tiden.

Boendet var superfint! Vi bodde i en av flyglarna till slottet, hade underbara sängar med utsikt över vattnet så det gick ingen nöd på oss under vistelsen på Julita! Efteråt sa de att det kunde spöka men vi märkte inget av detta.

Vi fick även många nya kontakter med de andra utställarna. Fick hjälp med belysning, olika tips för vad man kan förbättra samt mycket skratt och glädje! Hoppas att få se flera av dem på Hovstallet på Östermalm som vi ska medverka sista helgen i november.


IMG_3703IMG_3724IMG_3754

IMG_3681

Pin It
Posted in Design, Knit4u, PR, Stickning | Leave a comment