Hjärtesak

Min ambition som designer och person är att kunna hjälpa företag och människor till ett bättre liv. Detta kan man göra både stort och litet.
Jag tror på en värld där man hjälper och stöttar varandra, där man bryr sig och försöker ta sitt ansvar för det man kan vara till hjälp med.

2007 när jag var gravid med mitt tredje barn bestämde jag mig för att ta det lite lugnare gällande uppdrag. Familjen flyttade till Lidingö från storstaden, jag lämnade läraryrket och beslutade mig för att starta ett eget varumärke. 
Tillsammans med Barbro Abramson startade vi stickföretaget ”Knit4u of Sweden AB” som har inriktat sig på att ta fram ny design för handstickning med väl utvalda kvalitetsgarner för kunden som gillar hantverk och mode men med lång livslängd. Idag har vi en egen webbshop: Knit4u.se, timanställda stickerskor och stickuppdrag hos olika svenska tidningar. 
Jag har äntligen hittat rätt och stickning är det jag vill hålla på med. Det är rogivande, kreativt, får träffar underbara människor och har roligt mest hela tiden i vår designutveckling där idéerna aldrig tar slut!

Genom stickning kan vi hjälpa människor in i den kreativa världen som är så lustfylld. Under hösten 2013 anordnade vi ett stickcafé i samarbete med Röda Korset och Trimma Sinnets lokaler där allt vi stickade gick till välgörande ändamål. 
Under våren har vi startat upp ett eget stickcafé där alla som vill lära sig att sticka är välkomna. Detta stickcafé anordnar vi 1 gång i början av varje månad i vår hemmiljö.
Vid sidan om stickcafé anordnar vi även samarbete/event med andra företag/organisationer där en del av intäkterna ska gå till någon sorts välgörande ändamål.

Under våren 2014 har vi även engagerat oss i ett av våra garnleverantörers babyfilt projekt i Etiopien. Ett projekt som Sandnes startade för att hjälpa, skapa gemenskap & engagemang, lusten att sticka för någon annan och drivkraften för att vi ska kunna förändra världen, ett steg i taget tillsammans. Vi på Sandnes ville dela detta med er, och känna att vi jobbar tillsammans mot samma mål.

Den 7 mars åkte Astrid och Andreas ner till Etiopien, för att lämna en del av Hjärtefiltarna. Vi var på olika organisationer & platser för att dela ut filtarna direkt till bebisarna som precis har kommit till världen. Vi har besökt Ghandi Hospital, det är ett sjukhus som är specialister på mödra vård och gyn, och här lämnades filtar direkt till de nyfödda, samt skapades god kontakt med chefen för sjukhuset. Överläkare och sjuksköterskor för att kunna jobba vidare med detta sjukhus och skicka fler filtar hit. Det föds ca 6000 barn / år på bara detta sjukhus.

Pin It

Comments are closed.